• Početna>
  • Vesti>

Simić: Utakmice se igraju uz poštovanje epidemioloških mera

Jesenja sezona fudbalskog prvenstva, koje organizuje Fudbalski savez Kosova i Metohije je u toku, a trenutno se odvija uz poštovanje svih epidemioloških mera. Nedavno je po prvi put, posle skoro 20 godina, organizovano takmičenje u Gračanici i to za kategorije petlića i pionira.

U kategoriji petlića učešće je uzelo 6 ekipa, a u kategoriji pionira takmičilo se 8 ekipa, izjavio je za RTV Gračanica Nebojša Simić predsednik fudbalskog saveza Kosovskog okruga.

„Ova takmičenja osmišljena su isključivo radi druženja dece iz Kosovskog pomoravlja, sa centralnog i severnog dela Kosova. Sistem takmičenja napravljen je tako da svaka ekipa bude domaćin u jednom kolu. Pošto se u ligama takmiče dve ekipe iz Gračanice – 28.jun  i FK Gračanica mi smo u proteklom kolu bili domaćini“, kazao je Simić.

On je istakao da je za organizaciju takmičenja, koja je bila odlična, pomogla opština Gračanica, koja je obezbedila teren za igru, sredstva za dezinfekciju, zaštitne maske kao i sendviče i osveženje za sve učesnike.

„Hteo bih da naglasim da se klubovi nalaze u veoma teškoj finansijskoj situaciji jer mi ovde nemamo sponzore, kao što to imaju klubovi širom naše zemlje. Uprkos tome, FS Kosova i Metohije i Kancelarija za KiM su našli način da pomognu ovdašnjim klubovima oko isplate službenih lica – sudija i delegata na čemu sam im zahvalan“, istakao je Simić.

U aktuelnoj sezoni 2020/2021 u ligi se takmiči šest klubova Gračanica, Polet, Sitnica, Čaglavica, Ugljare i Radnički iz Velike Hoče, dok se ekipa Starog Gracka takmiči u niškoj zoni „Jug“ FS istočne Srbije.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još