• Početna>
  • Vesti>

Opština Severna Mitrovica obezbedila još jednu donaciju u vidu medicinske opreme

Glavna izvršna službenica administracije opštine Severna Mitrovica Adrjiana Hodžić, danas je, u ime opštine, Kliničko bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici uručila donaciju u vidu 15 bolničkih i 6 profesionalnih ortopedskih kreveta sa pokretnim mehanizmom, kao i po jedan sto za potrebe ginekologije i urologije.

Novac za nabavku opreme je obezbeđen iz budžeta za kapitalne investicije a čine je bolnički kreveti, ortopedski profesionalni kreveti, profesionalni bolnički krevet sa 4 motora za intenzivnu negu, ginekološki sto sa tri motora, urološki sto sa tri motora, kao i 4 komada strečer nosila za pacijente za urgentni centar.

„Glavni cilj nam je je da se poboljša kvalitet zdravstvene nege našim građanima. Takođe, na ovaj način, trudimo se da olakšamo rad zdravstvenim radnicima“, istakla je  Hodžić.


Do sada je mitrovačkom kliničko- bolničkom centru u više navrata dodeljivana pomoć u vidu potrošnog materijala, a pre nekoliko nedelja, takođe sredstvima iz opštinskog budžeta, doniran je aparat za određivanje vidnog polja, za potrebe očnog odeljenja, zatim audiometri i ostala prateća aparatura za potrebe odeljenja ORL, kao i video bronhoskop koji se koristi u pulmologiji.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još