• Početna>
  • Vesti>

Gračanica: Popović obišao radove na renoviranju OŠ “Miladin Mitić” u Lapljem Selu

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je danas radove na renoviranju i adaptaciji osnovne škole „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu. Prva od tri faze je završena a direktor škole kaže da je ovo najkvalitetnije ulaganje u poslednjih skoro šest godina.

Drugi sprat škole gotovo je u potpunosti renoviran u prvoj fazi projekta koji finansira opština Gračanica preko svog odeljenja obrazovanja.Menja se inventar, uređuju podovi i rasveta u školi, adaptiraju toaleti, krečenje objekta je završeno a fiskulturna sala biće preuređena u savremenu biblioteku.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović izjavio je danas tokom obilaska radova da je veoma zadovoljan intenzitetom radova i najavio nastavak ulaganja u obrazovne institcije kako bi i deci i nastavnom osoblju stvorili bolje uslove rada i školovanja.

„ Osim ove, sve škole na teritoriji opštine Gračanica koje do sada nisu biće rekonstruisane sve sa ciljem da naša deca ne oskudevaju ni u čemu što je potrebno za njihov pravilan razvoj. Pohvalio bih i direktora škole „Miladin Mitić“ koji na jedan kvalitetan način vodi ovu školu i koji prepoznaje potrebe ove obrazovne institucije. Očekujem i da se završi izgradnja Srednjoškolskog centra što pre iako je rok za završetak pomeren za dva meseca“, kazao je Popović.

Direktor osnovne škole „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu Ljubiša Karadžić kazao je da je ovo jedno od najvećih i najznačajnijih renoviranja u poslednjih pet i po godina.

„Želim da se zahvalim opštini Gračanica i odeljenju obrazovanja što su prepoznali naše potrebe, investitoru koji radi na jednom visokom nivou, odeljenju Urbanizma koje sve to prati. Ova škola zaslužuje da bude uređena jer i naši učenici svake godine beleže značajne rezultate. Kada se završi druga i treća faza biće ovo jedna od najuređenijih škola na teritoriji opštine Gračanica. U drugoj fazi biće renoviran aneks škole a u trećoj kancelarijske prostorije i kompletan prvi sprat zajedno sa mokrim čvorom“ rekao je Karadžić.

Zajedno sa predsednikom Popovićem radove na renoviranju škole danas su obišle i direktorice opštinskih odeljenja obrazovanja i urbanizma Brankica Nićić i Mirjana Stanojević.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović i direktor osnovne škole u Lapljem Selu Ljubiša Karadžić posadili su nakon obilaska radova ukrasna drveća u dvorištu ove škole. Sadnice će narednih dana biti podeljeni svim obrazovnim institucijama na teritoriji opštine Gračanica.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još