• Početna>
  • Vesti>

I “Godum 2020” stiže u Kosovsku Mitrovicu; ovog puta nagradu dobija “North City” festival

Kosovskomitrovački Džez i bluz festival “North city” dobitnik je priznanja za izuzetan doprinos razvoju džez, zabavne i rok muzike „Godum 2020“. Da je održan, ove godine bi to bio 18. festival, ali usled komplikovane epidemiološke situacije, organizatori su odlučili da ova svetkovina džeza i bluza, sačeka neko bolje vreme.

Pored ovog festivala, isto priznanje dobiće i  organizacije „Sokoj“, Multimedia music i  PI Organizacija za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora. U kategoriji pojedinaca, priznanje će biti uručeno Vladi Mariću, Ivanu Makragiću i Draganu Markoviću Maretu.

Nagrade će zvanično biti uručene 28. oktobra, na Dan udruženja muzičara džez, zabavne i rok muzike Srbije, u Beogradu, u Ateljeu 212.

Za najbolju džez pesmu proglašena je  kompozicija  „Perdao“ koju izvode Vasil Hadžimanov bend sa Senkom i Biserom Veletanlic.

Grupa Riblja čorba je dobitnik nagrade za rok grupu godine, dok nagrada za pop sastav ide u ruke grupi S.A.R.S. Najbolji džez sastav je Kvartet Dragana Čaline,a najbolja mlada grupa je `Buč  Kesidi.  Za najemitovanije pesme pop i rok muzike, ponovo su nagrađene pesme “Milimetar“ Željka Joksimovića i „Lutka“  sastava S.A.R.S.

Nagradu za životno delo, dobiće proslavljeni gitarista i frontmen grupe Smak Radomir Mihailović Točak.

Za razliku od prethodnih godina, ovogodišnja dodela nagrada biće održana onlajn, bez zvanica i gostiju.

Dodela “Godum“ nagrada biće dostupna javnosti posredstvom društvenih mreža, gde će biti emitovana  odloženom terminu.

Podsetimo, prošle godine, priznanje “Godum” dobili su muzičar Petar Rakić, za doprinos džezu, zabavnoj i rok muzici i Nenad Ilić, muzički urednik Radio Kosovske Mitrovice za emisiju “Radio sećanja” u kojoj se neguje evergrin muzika.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Festival North City

Comments

Pročitaj još