• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Tahiri može da menja ustav ako pobedi na izborima u Srbiji

Bivša šefica pregovaračkog tima Prištine Edita Tahiri Ustav Srbije može da menja samo ako se kandiduje i pobedi na izborima u Srbiji, na šta ima pravo kao državljanka naše zemlje, izjavio je danas za Tanjug bivši šef pregovaračkog tima Beograda Marko Ðurić.

“Ako želi sveobuhvatnu normalizaciju, Priština će morati da sprovede sporazum o Zajednici srpskih opština koji predviđa izmenu prištinskih propisa, uključujući i takozvani ustav”, istakao je Ðurić.

On je podsetio da je Tahirijeva učestvovala u dogovaranju tog dela sporazuma i da dobro zna kakve su obaveze Prištine.

“Od obaveza se ne može pobeći”, poručio je Ðurić.

Bivša kosovska ministarka za dijalog Beograda i Prištine Edita Tahiri rekla je danas povodom izjave specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka da kosovski ustav nije Biblija i da se uvek može promeniti, da i Srbija može da promeni svoj ustav.

“Posle nedavne Lajčakove posete Kosovu i Srbiji, moja poruka je da je polazna tačka konačnog sporazuma da Srbija promeni ustav uklanjanjem Kosova iz njega. Govorim sa pozicije bivše šefice za pregovore na kojoj sam bila sedam godina”, napisala je Edita Tahiri na Tviteru.

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je juče u Beogradu da je sve u vezi sa Zajednicom srpskih opština već dogovoreno i potpisano i da treba da se ostvari, kao i da se kosovski ustav može promeniti i da to nije Biblija.

Izvor: Kosovo online / Tanjug

Comments

Pročitaj još