• Početna>
  • Vesti>

SL: Svako normalan se raduje što “glavni sponzor” Prištine konačno ima sluha za interese Srbije i Srba.

Srpska lista u saopštenju za javnost koje je dostavljeno medijima kaže da je pokret “Otadžbina” još jednom je dokazala da je njihova jedina politika pljunuti po svemu što ojačava šanse Srbije da se izbori za svoje državne i nacionalne interese na Kosovu i Metohiji.
“Svako normalan se raduje zbog činjenice da u vrhu države koja je protekle dve decenije bila glavni sponzor Prištine konačno ima sluha za interese Srbije i Srba.
To Srbi sa severa Kosova i Metohije, za razliku od pomenutih otpadnika od otadžbine, veoma dobro razumeju i osećaju, i zato su poruke podrške predsedniku Donaldu Trampu koje smo proteklih dana mogli videti ovde istinski čin patriotizma i nacionalne odgovornosti.
Predstavnici Prištine su se pre nekoliko nedelja iz SAD vratili nesvršena posla, i niko se pre samo nekoliko godina nije mogao nadati tome da će predstavnici Beograda u Vašingtonu moći da argumentovano i uspešno stanu u odbranu stava da je probleme na Kosovu i Metohiji moguće rešavati isključivo na pravedan i kompromisan način, a nikako pritiscima, nametanjem i uslovljavanjima.
Ta suštinska promena je plod, kako novih geopolitičkih vetrova, tako i mudrog i upornog delovanja državnog vrha Srbije, i samo neko krajnje zlonameran i neko ko u uspesima Srbije vidi sopstveni neuspeh može da tome nađe zamerku.
Promenom odnosa prema Srbiji i Srbima u Vašingtonu posejano je seme buduće saradnje i obnove čvrstih i skladnih srpsko-američkih odnosa koji će, nadamo se, biti zasnovani na uzajamnom poverenju i razumevanju, i Srbi na Kosovu i Metohiji će, ako izuzmemo nekolicinu otpadnika od otadžbine, jednodušno podržati otvaranje te nove stranice istorije”, stoji u saopštenju.

Izvor RKM Saopštenje

Comments

Pročitaj još