• Početna>
  • Vesti>

Šestočlana ekipa rekreativaca iz Kosovske Mitrovice na polumaratonu u Čačku

Proteklog vikenda je u Čačku održan drugi čačanski polumaraton, ujedno i državno Prvenstvo Srbije koje organizuje Atletski Savez Srbije.

Organizatori su bili Atletski klub “ČAAK”, u saradnji sa lokalnom samoupravom i prijateljima sporta, a profesionalni dugoprugaši i rekreativci su se nadmetali u trci zadovoljstva na 5 km, trci na 10 km, polumaratonu, a posebno mesto u okviru manifestacije pripalo je deci, kroz trke atletskih škola C, B i A.

Pored brojnih takmičara, čiji je broj ove godine bio ograničen zbog aktuelne epidemiološke situacije, učestvovala je i šestočlana ekipa rekreativaca iz Kosovske Mitrovice, koja se zadovoljna vratila kući, sa uspešno istrčanim kilometrima i postavljenim ličnim vremenskim rekordima.

„Ovo je prvi polumaraton organizovan ovo godine pa je zadovoljstvo tim veće”, kaže Srdjan Košanin, jedan od učesnika. Ističe da je staza bila izuzetno brza i dobro organizovana.

“Obično se sezona počinje krajem marta meseca, ali ove godine se to desilo tek u septembru. Rekreativci Kosovske Mitrovice će svakako nastaviti sa treninzima u gradu i nastupima na trkama ukoliko ih bude”, dodaje Košanin.  

Učešće na ovom polumaratunu je bilo i humanitarnog karaktera,s obzirom da je deo novca prikupljen kroz kotizacije i sponzorstva doniran u humanitarne svrhe.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još