• Početna>
  • Vesti>

Održana druga javna rasprava o usvajanju budžeta za narednu godinu

Javna rasprava o usvajanju budžeta za anrednu godinu, uz poštovanje opštih mera prevencije održana je danas u Mitrovačkom dvoru u Severnoj Mitrovici.

Rasprava kojom su predsedavali v.d. gradonačelnikaAleksandar Spirić i glavna izvršna službenica opštinske administracije Adrijana Hodžić, bila je otvorena za građane.

Među najaktuelnijim temama koje su se razmatrale su rekonstrukcija fasada, javnih stambenih objekata, kolovoza, javne rasvete, projekata koji se tiču zaštite životne sredine , kao i investicije na javnim zelenim površinama. Takođe, dat je predlog za izgradnju trafostanice u Kolašinskoj ulici, sa ciljem da se rastereti električna mreža u ovom delu grada.

Građani su izrazili i zahtev za uređenje sportskih terena i sportskih igrališta,a da pritom sportski tereni budu izmešteni iz samog centra grada.

Tema rasprave nila su i parking mesta, ozelenjavanje grada i projekti koji se tiču žrtava porodičnog nasilja i ekonomskog osnaživanja žena.

Poseban akcenat stavljen je na reogranizaciju samog centra grada i neophodnost da se preduzetnicima čiji se privremeni objekti uklanjaju, iznađe trajno rešenje u vidu izgradnje tržnog centra, gde bi oni nastavili svoje delatnosti.

Rukovodstvo opštine Severna Mitrovice je obećalo da će kroz svoje angažovanje i u skladu sa mogućnostima, kako finansijskim, tako i administrativnim , pokušati da realizuje dostavljene zahteve.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još