• Početna>
  • Vesti>

Kramon: Potrebna posvećenost i Srbije i Kosova teškim temama

Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon poručila je večeras da je Kosovu i Srbiji potrebna istinska posvećenost o teškim temama i da se nada da pregovori neće biti prekinuti.

“Nadam se da razgovori neće biti prekinuti i da će sledeći sastanak biti održan kako je i planirano. Na obe strane potrebna je istinska posvećenost i o teškim temama i nije dovoljno samo potpisivanje sporazuma, treba da sledi primena, kao i da se to proceni”, napisala je Kramon u objavi na Tviter nalogu.

Specijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak saopštio je da će predstavnici Beograda i Prištine nastaviti razgovore u ponedeljak 28. septembra o finansijskim zahtevima i imovini.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić najavio je da će delegacija Srbije otputovati u ponedeljak 28. septembra u Brisel na razgovore na tehničkom nivou o povratku srpske imovine na Kosovu.

„Delegacija Srbije putovaće u ponedeljak u Brisel na razgovore na tehničkom nivou o povratku srpske imovine na KiM. Sledeće nedelje neće biti susreta na visokom nivou“, objavio je Đurić na Tviteru.

Srpska strana insistira da Zajednica srpskih opština postane deo diskusija, što je kosovska strana odbila.

Izvor: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još