• Početna>
  • Vesti>

Benet: Specijalizovano tužilaštvo će krivično goniti one koji su učestvovali u deljenju informacija


Portparol Specijalnog tužžilaštva za zločine OVK u Hagu, Kristofer Benet izdao je večeras saopštenje povodom pojačanog interesovanja medija za izjave Udruženja veterana OVK, a u kojima se, kako on ocenjuje, minira sprovođenje pravde.

U saopštenju, Benet je izneo pohvale na račun onih medijskih kuća i novinara, koji su u kritičnim situacijama postupili u skladu sa svojom profesijom, ali i zakonom.

“Želim da pohvalim moralne novinare širom Kosova koji su odbili da publikuju dokumente koje su dobili, kao i mnoge novinare koji su nam dobrovoljno predali dokumente koje su primili od strane Udruženja veterana OVK i javno naznačili da bi sudelovanje u deljenju takvih informacija moglo da predstavlja krivično delo po Krivičnom zakoniku Kosova” stoji u saopštenju portparola Specijalizovanog tužilaštva.

Benet napominje da će Tužilaštvo krivično goniti sve koji su otkrivali poverljive informacije, od suštinskog značaja za rad Specijalnog suda.

“Specijalizovano tužilaštvo je posvećeno istrazi i krivičnom gonjenju pojedinaca koji su počinili takva krivična dela, uključujući otkrivanje identiteta lica koja bi mogla da budu pozvana na sud ili bilo kakvih informacija koja mogu da dovedu do njihove identifikacije” navodi se u saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: lajmi.net

Comments

Pročitaj još