• Početna>
  • Vesti>

Rakić: Nema te laži koja će zaseniti rezultate Marka Đurića za opstanak srpskog naroda na KiM

“Nema te laži i bljuvotine Đilasovih podrepaša koji mogu da zasene pozitivne rezultate direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića za opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji”, naveo je u saopštenju predsednik Srpske liste Goran Rakić.

“Ako već poredimo rezultate, iza tima predsednika Vučića koji je na KiM predvodio Marko Đurić za sada je ostalo stotine zaposlenih građana, hiljade stambeno zbrinutih, stotine poljoprivrednih gazdinstava, obnovljenih i renoviranih 45 crkava i manastira, prvo povratničko naselje Sunčana dolina, Rajska banja u Banjskoj, i oni istrpljeni udarci u Prištini, i sve to zarad srpskog naroda na Kosovu i Metohiji”, napisao je Rakić.

On je ukazao da je “ostalo i ono najvrednije, jedinstvo srpskih političkih predstavnika u okviru Srpske liste, čiji lideri čine bedem odbrane interesa srpskog naroda, kao i ogromno poverenje građana koji su na parlamentarnim i lokalnim izborima podržali politiku predsednika Aleksandra Vučića i direktora Marka Đurića”.

“A šta je ostalo na KiM iz Vladete Jankovića – enkselencije “leva ruka, desni džep” ovekovečeni na ekranima kroz serijal “Patriotska pljačka” Marko Jakšić, Slaviša Ristić i njima slični. Ostale su i plaćene a nenapravljene stambene zgrade, granica između Srba i Srba, i stotine unesrećenih porodica čiji su članovi bili pijuni u igrama lažnih kraljeva Jakšića i Ristića, produžene ruke režima čiji je Vladeta Janković bio deo. Iza njih ostala je i manja teritorija države, Crna Gora je izašla iz državne zajednice, a nad delom teritirije izgubili su nadležnost nečinjenjem i amaterskim činjenjem – Kosovo je jednostrano proglasilo nezavisnost a više od sto zemalja to priznalo. To je poražavajući rezultat velikog diplomate Vladete Jankovića”, ocenio je Rakić.

Dodaje da je “za Vladetu suptilna diplomatija kada njegov ambasador Slaviša Ristić na Vidovdan preti ubistvom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ili kada na Dan srpskog jedinstva vređa hrabri srpski narod zapadno od Drine”.

“Sve u svemu, jedno je sigurno, da su narodu valjali, tu bi i ostali, ali je narod bio jasan, poslao ih je na svim izborima u prethodnih 7 godina na margine političke scene, što smo mi na Kosovu i Metohiji dočekali sa olakšanjem jer posledice njihovih štetnih političkih i diplomatskih aktivnosti još osećamo na svojoj koži”, zaključio je Rakić.

Izvor: RKM/Saopštenje

Comments

Pročitaj još