• Početna>
  • Vesti>

Zvečan: Gradonačelnik Vučina Janković uručio rančeve i pernice prvačićima

Povodom početka nove školske godine, Opština Zvečan na čelu sa gradonačelnikom Vučinom Jankovićem, obvezbedila je rančeve i pernice za sve prvake na teritoriji opštine. Ove godine, u školu je krenuo 91 prvak. Kabinet gradonačelnika već treću godinu , svakog septembra obraduje đake i njihove roditelje ovim prigodnim poklonom.

“Zahvaljujem se gradonačelniku Vučini Jankoviću i njegovom kabinetu. Pomoć nije mala i svaka je dobrodošla. Ove godine upisujemo 75 prvaka, Svako od njih je dobio ranac i pernicu” kaže Slađana Fićović,
direktorica OŠ “Vuk Karadžić” koja broji oko 510 đaka..

Janković je đacima poželeo srećan početak školske godine i da marljivo uče, u dobrom zdravlju. Podsetio je na sve preventivne mere, koje su uvedene kako bi i učenici, ali i njihovi bližnji, bili zdravi i radovali se zajedno uspehu u školovanju. Naglasio je da će njihova opština uvek biti tu da ih podrži i pomogne, a da je na njima da budu dobri, vredni i istrajni tokom predstojećieg obrazovanja.

Inače, OŠ “Vuk Karadžić” je preduzela sve neophodne mere koje je propisalo Ministarstvo prosvete Vlade Srbije. Školske prostorije su propisno dezinfikovane i obeležene, kako bi đaci umeli da drže fizičku distancu, a na više mesta u školi su postavljena sredstva za dezinfikovanje ruku, kao i posteri sa uputstvima o načinima zaštite od koronavirusa. Roditelji su na vreme obavešteni o svim obavezama koje posebne mere podrazumevaju, uključujući i obavezu nošenja higijenskih maski u školama.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još