• Početna>
  • Vesti>

Arlov uručio stipendije i sportsku opremu deci sa Kosova

Predsednik Odbora Republike Srpske za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uručio je danas u Koretištu, nadomak Gnjilana, stipendije za petoro učenika osnovnih škola, za dvoje severno i troje južno od Ibra, prenosi RTV Puls.

Pored stipendija, Arlov je doneo i sportsku opremu za mlade fudbalere FK Glama u vidu lopti i dresova.

„Očekujem da će to biti velika satisfakcija za mlade iz ovog kluba da bi igrali bolje, da pobeđuju, a i da odigraju jednu utakmicu za Republiku Srpsku“, rekao je Arlov.

Kako se navodi, reč je o još jednoj humanitarnoj aktivnosti prijatelja iz Republike Srpske koji tradicionalno, po deveti put, pomažu neafirmisane i siromašnije sportske klubove.

Želja članova Odbora za pomoć Srbima na KiM je bila da nastave da spajaju decu Republike Srpske i Kosova, ali je taj plan ove godine osujećen zbog pandemije koronavirusa. 

„Za ovu godinu smo planirali najmasovniju akciju, da dovedemo decu u 23 autobusa iz 22 grada Republike Srpske, ali nas je korona sprečila u tome. Ubeđen sam da će naredni put, akcija ipak biti realizovana u potpunosti“, kazao je Arlov.

Takođe predstavio je aktuelni projekat izgradnje Dnevnog centra „Podrži me“ od 714 kvadratnih metara za 150 dece i mladih sa poteškoćama u razvoju na severu Kosova.

Načelnik Kosovsko-pomoravskog okruga Radovan Stojković rekao je da lokalni sport u Kosovskom Pomoravlju nema dovoljno finansijskih sredstava za redovne aktivnosti, te da je svaki vid pomoći veoma bitan.

Oduševljenje, ali i veliku zahvalnost nije krio ni predsednik Fudbalskog kluba Glama Ranko Đorđević koji je Arlovu poklonio dres tog kluba.

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još