• Početna>
  • Vesti>

Marko Đurić razgovarao sa specijalnim predstavnikom za zapadni Balkan Ministarstva spoljnih poslova Norveške

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić primio je danas specijalnog predstavnika za zapadni Balkan Ministarstva spoljnih poslova Norveške Arnea Sanesa Bjornstada.

Đurić i Bjornstad razgovarali su o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i toku dijaloga Beograda i Prištine, a posebna pažnja posvećena je teškoćama sa kojima se na terenu suočava srpski narod i Srpska pravoslavna crkva.

Informišući sagovornika o ekonomskom sporazumu koji je delegacija Beograda, predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem, nedavno postpisala u Vašingtonu, Đurić je rekao da je za Srbiju veoma važno obnavljanje i učvršćivanje tradicionalnih prijateljstava, i da očekuje da će pojačano interesovanje SAD za prilike na zapadnom Balkanu doprineti jačanju regionalne stabilnosti, kao i poboljšanju ekonomske klime.

Beograd, prema Đurićevim rečima, ostaje dosledno opredeljen za mirno rešavanje nesuglasica sa Prištinom i stvaranje uslova za bezbedan i prosperitetan život ljudi u našoj južnoj pokrajini, ali ne namerava da na bilo koji način prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Đurić je ovom prilikom još jednom zahvalio Kraljevini Norveškoj na trudu i sredstvima koja ulaže u jačanje demokratskih kapaciteta u Srbiji, kao i otvorenoj i prijateljskoj bilateralnoj saradnji.

Izvor RKM

Comments

Pročitaj još