• Početna>
  • Vesti>

Akvarijus: Polufinalna i finalno takmičenje u 4.sezoni Likovnih okršaja

Završnica četvrte sezone Likovnih okršaja, koja je zbog pandemije dva puta odlagana, biće odigrana u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici u sredu 16. septembra (polufinala) i četvrtak 17. septembra 2020. godine (finale) od 18 časova. U prvom polufinalu sastaće se Nišlijke Tijana Rodić i Milica Grbović, dok će u drugom najprijatnije iznenađenje ovog ciklusa Natalija Utvić iz Zubinog Potoka izaći na megdan Davidu Pavloviću iz Kraljeva. Pobednici iz ova dva likovna okršaja sastaće se sutradan u finalu.

Imena članova žirija, kao i do sada, držaće se u tajnosti sve do početka nadmetanja. Pored tročlanog žirija (istoričar umetnosti, likovni umetnik, novinar) o pobedniku odlučuju i glasovi publike.

Nagrada za pobednika četvrtog ciklusa Likovnih okršaja je ista kao i prethodnih sezona – samostalna izložba u „Akvarijusu“ o trošku PKC-a.

Dosadašnji pobednici Likovnih okršaja u „Akvarijusu“ su Vuk Đurić iz Čačka (2016), Stefan Đurđanović iz Niša (2017) i Petar Aleksić iz Beograda (2018), koji je odbio nagradu.

Organizator je obezbedio sve neophodne uslove da se ovaj događaj održi uz poštovanje svih mera propisanih zakonom o sprečavanju širenja zaraznog virusa, pa će polufinala i finale Likovnih okršaja u „Akvarijusu“ biti održani uz prisustvo ograničenog broja posetilaca (takmičari, komisija, žiri, predstavnici medija, osoblje).

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još