Kuzmin: Bez objašnjenja priveden i pušten iz pritvora

Foto: Kosovska policija

Milan Trajković iz Kuzmina priveden je juče u policijsku stanicu u Kosovu Polju, nakon što se usprotivio isključenju struje, saznaje RTV KiM.

Nakon 24 sata provedenih u pritvoru u Prištini pušten je kući, ali bez obrazloženja zašto je uopšte bio hapšen.

Sin Milana Trajkovića, Rade, kaže za RTV KiM da su juče kod njegovog oca došli radnici KEDS-a i dva pripadnika Kosovske policije, kako bi isključili struju zbog navodne krađe.

“Dolazili su iz KEDS-a još pre 15 meseci i kontrolisali krađu struje u selu. Tada su došli i kod nas, jer im je bilo sumnjivo što je potrošnja struje mala, pa su pomislili na krađu. Napisali su nam kaznu od 300 evra. Otac tada to nije hteo da plati, pa su tražili da potpiše i on je potpisao. On je star i verovatno su ga prevarili. Nakon 15 meseci, juče su došli da isključe struju na osnovu te kazne. Sada su došli posle 15 meseci i to u prisustvu dva policajca”, kazao je Rade Trajković.

Trajković kaže da je njegov otac pitao kako na osnovu sumnje mogu da ga optuže za krađu stuje, na šta je, kako kaže, policajac postupio drsko.

“Policajac je bio drzak, a moj otac nije hteo da dozvoli da mu isključe struju i stavio je ruku na brojilo. Otac je potom otišao da se žali komandiru u policijskoj stanici u Kosovu Polju. Nisu ga priveli ovde, ali kada je otišao tamo – zadržali su ga. Brata koji je bio sa njim nisu pustili da uđe, samo su ga obavestili da je otac zadržan 48 sati i da je tužilac odredio taj pritvor”.

Rade kaže da im nije jasno zbog čega je otac zadržan, jer nikoga nije fizički napao ni ugrozio.

Iako je Milanu prvobitno određen pritvor od 48 sati, pušten je nakon 24 sata, bez obrazloženja zašto je uopšte hapšen.

Advokat Jovana Filipović kaže za RTV KiM da nije jasno zbog čega je Traković priveden jer nema nikakvog dokumenta ni o privođenju, niti o njegovom oslobađanju, što se u praksi inače ne dešava.

“Nema papira koji dokazuje da je bio pritvoren. Nije mi jasno kako nema policijskog naloga, niti kako je bez papira pušten. Ja ću sutra otići u policijsku stanicu u Kosovu Polju da se raspitam zbog čega je Milan Trajković bio priveden”, kazala je Filpovićeva.

Novinari RTV KiM nisu uspeli da dobije komentar iz policije na ovu temu.

Izvor: RTV Kim

Comments

Pročitaj još