Osmani: Delegacija nije ispunila ono što je obećala

Predsednica kosovske skupštine Vjosa Osmani izjavila je da je priznanje nezavisnosti Kosova od Izraela jedno od najvažnijih koje je došlo na Kosovo.

„Priznanje iz Izraela je jedno od najvažnijih priznanja koje je na Kosovo stiglo posle dužeg vremena. Ovo je još jednom dokazalo da od proglašenja naše nezavisnosti Sjedinjene Države imaju egzistencijalnu ulogu u podržavanju i učvršćivanju međunarodnog kosovskog subjektiviteta“, navela je Osmani.

Osmani je dodala da kosovska delegacija “nije uspela da donese u zemlju tačno ono što je obećavala građanima i Skupštini”.

„Uzajamno priznavanje sa Srbijom, nepregovaranje o korišćenju resursa (kao što je Gazivode), odbijanje mini-Šengena (ili kako se to naziva mini-Jugoslavija), nezadiranje u ustav i proglašenje nezavisnosti, konkretni rezultati za nestale; naknada za ratnu odštetu, odgovornost Srbije za zločine počinjene na Kosovu i potpuno uklanjanje necarinskih barijera koje je Srbija nametnula Kosovu“, napisala je Osmani na Fejsbuku neispunjena obećanja.

Izvor: RTK 2, RTK

Foto: RTK

Comments

Pročitaj još