Grenel demantovao Seljimijeve tvrdnje o sporazumu

Specijalni izaslanik Bele kuće za dijalog između Kosova i Srbije Ričard Grenel demantovao je danas na svom Tviter nalogu tvrdnje bivšeg ministra spoljnih poslova Kosova, Petrita Seljimija o energetskoj diverzifikaciji ugovorenoj sporazumom Beograda i Prištine u Vašingtonu.

Seljimi je na svom Tviter nalogu napisao da je “Energetska diverzifikacija” verovatno povezana sa tim što Kosovo uskoro dobija veliku donaciju od SAD za izgradnju gasovoda do Severne Makedonije / Grčke, donoseći ne-ruski gas bliže centralnom Balkanu. Seljimi je dodao da se o celom dogovoru pregovara sada i da se najava očekuje pre kraja godine. Grenel je na ovo napisao “Nije tačno”.

On je takođe demantovao Seljimijeve navode da su mediji preneli kako će SAD uvesti bezvizni režim za građane Srbije i Kosova 45 dana od potpisivanja sporazuma o ekonomskoj normalizaciji.

“Snažan šamar EU zbog njenog rasističkog stava prema Kosovu može tek doći iz Vašingtona i od Trampove administracije”, napisao je Seljimi uz to, a Grenel je izjavu retvitovao napisavši “Opet nije tačno”.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug Dragan Kujundžić

Comments

Pročitaj još