• Početna>
  • Vesti>

Nakon potpisavanja sporazuma u Vašingtonu jedan deo kosovskih ministara podnosi ostavku?

Očekuje se da ministri iz stranke Ramuša Haradinaja podnesu ostavke nakon potpisivanja sporazuma premijera Hotija sa Srbijom u Beloj kući.

Nakon toga Haradinajeva stranka napušta vladajuću koaliciju sa Demokratskom ligom Kosova, prenosi “BotaSot”.

Lider Alijanske za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj zahteva da se ne potpiše sporazum u Beloj kući, o kojem se juče dogovorio premijer Avdulah Hoti na sastanku sa Vučićem, uz posredovanje Amerikanaca.

“Ekpress” saznaje da je Haradinaj obavestio Demokratsku ligu Kosova da će napustiti vladu ako sporazum bude potpisan danas u Beloj kući.

Mediji su ranije izveštavali da postoje tenzije u kosovskoj delegaciji u Vašingtonu.

“Gazivode je jezero koje na teritoriji Kosova ima 9,2 kilometra, a na teritoriji Srbije ima 2,7 km. Dakle, to je vodena granica između Kosova i Srbije. Unutar Kosova postoji i hidroelektrana. Otvoreni smo sa američkim Ministarstvom za energetiku za budućnost Gazivoda, ali ne i za tročlani sporazum gde je i Srbija strana u pogledu budućnosti Gazivoda“, rekao je Haradinaj za Radio Slobodna Evropa.

On je istakao da je razgovarao sa svim relevantnim organima vlastima o uklanjanju ove tačke iz sporazuma jer je, prema njegovim rečima, pominjanje Gazivoda u najavljenom sporazumu “neprihvatljivo”.

Izvor B92

Comments

Pročitaj još