• Početna>
  • Vesti>

Marinković: Vučić pokazao šta je crvena linija za Srbiju

Funkcioner SNS Vladimir Marinković ocenio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sastanku u Vašingtonu “održao lekciju” i pokazao kako se na jedan mudar i državnički način brane nacionalni interesi zemlje.


 U izjavi dostavljenoj medijima, Marinković je naveo da je Vučić još jednom dao do znanja svima da jednostrana rešenja nisu moguća i šta je crvena linija za Srbiju kada je u pitanju KiM, a ujedno, dodaje, dogovorio nova ulaganja u ekonomiju i infrastrukturu.

Navodi da su Vučićeva vizija i liderstvo prepoznati od strane američke administracije i dodao da je vrlo važno što će se danas u prisustvu predsednika Donalda Trampa potpisati sporazum Beograda i Prištine koji tretira ekonomska pitanja i saradnju.

“Predsednik Vučić već nekoliko godina zagovara tezu da su ekonomska saradnja, slobodan protok roba, ljudi i kapitala preduslovi za postizanje nekog kompromisnog rešenja u budućnosti”, naveo je Marinković.
Ističe da Amerikanci smatraju da je Vučić napravio ogromne rezultate u sferi ekonomije i da su zbog toga na jučerašnjem razgovoru došli najveći američki fondovi kojoi računaju na Srbiju i smatraju je glavnom investicionom destinacijom.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još