Ðurić: Pripremili smo platformu okrenutu budućnosti

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić kaže da Srbija svoje interese u Vašingtonu brani zalaganjem za otvaranje tržišta Kosova i Metohije za srpska preduzeća, ali i otvaranje našeg tržista, kao i za bolje infrastrukturno povezivanje, javlja Tanjug.

“Tim predsednika Vučića pripremio je ozbiljnu platformu koja je okrenutra ka budućnosti, ka saradnji koja treba da stvori šanse za mlade ljude i za rešavanje problema na taj način što će se stvoriti neuporedivo bolja ekonomska osnova”, rekao je Ðurić za TV Pink.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće od sutra do 5. septembra u poseti Sjedinjenim Američkim Državama.

Vučić će, kako je saopštila Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike, učestvovati u razgovorima o ekonomskoj saradnji između Beograda i Prištine, koje organizuje Bela kuća.

Spacijalni savetnik američkog predsednika Ričard Grenel izjavio je da će u četvrtak u Vašingtonu “na stolu” biti samo ekonomska pitanja, ali nije isključio mogućnost da se u nastavku u razgovorima otvore i druga pitanja.

“U četvrtak na stolu će biti isključivo ekonomska pitanja, a slažem sa konstatacijom predsednika Vučića da niko ne zna o kojim pitanjima će se diskutovati u petak”, rekao je Grenel sinoć u onlajn razgovoru sa grupom novinara albanskih medija, Vašington posta i agencije Tanjug.

Izvor Tanjug/Kosovoonline

Comments