Leposavić: Ugovori o zaposlenju za 45 lica

Predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić uručio je danas ugovore o radu za 22 osobe, u okviru programa koji ova opština realizuje kroz javne radove i u okviru Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.

Na Fejsbuk nalogu “Leposavić Portal” navodi se da rukovodstvo na čelu sa predsednikom Todićem aktivno radi na zapošljavanju mladih, obezbeđivanju bolje budućnosti mladih i stvaranju uslova za održivi ostanak i opstanak na ovim prostorima.

„Mi kao lokalna samouprava brinemo o položaju mladih u opštini Leposavić i ulažemo velike napore kako bi uposlili mlade ljude i omogućili im da žive od svog rada i stvore kvalitetnije uslove za život na Kosovu i Metohiji. Potpisali smo ugovore o zapošljavalju sa 45 lica sa teritorije opštine Leposavić u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje. Ovo nije trajno rešenje, ali se trudimo da bar trenutno koliko toliko olakšamo svima. Lokalno rukovodstvo ulaže veliki trud i dajemo sve od sebe da svima obezbedimo stalno zaposlenje, jer smo porepoznali da je to veliki problem svih nas“, rekao je Todić.

U toku dana, ugovore je potpisalo 16 lica u okviru opštinske uprave Leposavić na poslovima „Čišćenje i održavanje javnih površina“, kao i šest lica u okviru Crvenog krsta Leposavić na poslovima „Distribucija humanitarne pomoći i lekova“, koji će biti angažovani na period od četiri meseca.

Todić je naglasio da su volonteri, koji su za vreme pandemije koronavirusa bili angažovani na terenu na pomoći najugroženijem stanovništvu, starim i obolelim licima, danas potpisali ugovore o zaposlenju na četiri meseca i da je to dodatni podstrek i za njih kao i za lokalnu samoupravu da nastavi da radi na zapošljavanju mladih i obezbeđivanju kvalitetnijih uslova života.

Uz reči zahvalnosti opštinskom rukovodstvu mladi, koji su potpisali ugovore, ističu da je ovo dokaz da nisu zaboravljeni i da lokalna samouprava sprovodi obećani program zapošljavanja mladih, koji je od velikog značaja kako za njih, tako i za društvo, jer su mladi budućnost, navodi se u objavi.

U okviru programa zapošljavanja i u cilju realizacije aktivne politike zapošljavanja u opštini Leposavić, koji se sprovodi u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, u junu posao su dobila još 23 lica, na javnim radovima, i to devet lica u okviru Javnog komunalnog preduzeća „24. Novembar“ Leposavić i 14 lica u sklopu JP „Direkcije za građevinsko zemljište i puteve“.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još