• Početna>
  • Vesti>

Kosovska policija: Nije bilo tuče; objekat zatvoren zbog kršenja zabrane okupljanja

Foto: Kosovska policija

Kosovska policije je saopštila da je u saradnji sa interventnom jedinicom, sinoć, oko 21 i 30h, u Ulici kralja Petra I u Kosovskoj Mitrovici, prekinula rad jednog ugostiteljskog objekta, jer je utvrđeno da se u njemu  nalazi više od dozvoljenog broja ljudi, što je u suprotnosti  sa odlukom o zabrani masovnog okupljanja, donetom zbog loše epidemiološke situacije. Kako je za program Radio Kosovske Mitrovice rekao šef operative kosovske policije za region sever Miodrag Lekić, policija je postupila po prijavi građana.

Tokom intervencije, dva lica su privedena na informativni razgovor zbog verbalnog sukoba, a potom puštena.

„Dok su se gosti razilazili, policajci su primetili da se dva lica raspravljaju. Da bi sprečila dalje narušavanje javnog reda i mira, policija je ta dva lica privela na informativni razgovor u policijsku stanicu. Utvrđeno je da nema elemenata za pokretanje prekršajnog postupka.“ rekao je Lelić.

Lekić je dodao da je protiv vlasnika lokala podneta prijava u skladu sa Zakonom o sprečavanju  i suzbijanju pandemije koronavirusa.

Pojedini lokalni mediji su sinoć, neposredno nakon ovog događaja, izvestili da je ispred dotičnog lokala došlo do još jedne masovne  tuče, pete ovog meseca, što je Lekić u izjavi demantovao.

Lekić je podsetio da policija i dalje radi po operativnom planu, donetom radi suzbijanja epidemije koronavirusa, i pozvao građane da  poštuju i sprovode uputstva i sve mere zaštite. Građani su i dalje u obavezi da nose zaštitne maske na otvorenom i u zatvorenom prostoru, da poštuju fizičku distancu i zabranu okupljanja.

Lekić podseća da su kazne za nenošenje maske i nepoštovanje fizičke distance 35 evra za fizička lica. Kazna za pravna lica koja organizujuokupljanja je 2000 evra, a ukoliko se oglušite o zabranu kretanja, bićete sankcionisani sa 200 evra.

Lekić je zahvalio građanima na dosadašnjoj dobroj saradnji  poštovanju propisanih mera.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Ilustracija

Comments

Pročitaj još