• Početna>
  • Vesti>

Kozarev: Napreduje izgradnja objekata infrastrukture od suštinskog značaja za narod na KiM

Danas prilikom posete Kosovu i Metohiji možemo da konstatujemo da radovi na infrastrukturnim projektima od suštinskog značaja za naš narod na ovim prostorima napreduju i uprkos višoj sili i oklnostima u vidu epidemije koji su ometali mnoge aktivnosti na globalnom nivou, rekao je Dušan Kozarev, zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije prilikom posete radova koji se izvode u “Rajskoj banji” u Banjskoj na izgradnji stacionara za lečenje.

“Nastavljamo sa izgradnjom ovog objekta sa povećanjem kapaciteta smeštaja, do kraja ove godine se nadamo da ovo uveliko bude pod krovom. Povećaće se smeštajni kapacitet banje a mi se nadamo već na proleće da bude u funkciji, opet sve zavisi od svega što nas je zadesilo u smislu pandemije koronavirusom”, dodao je Kozarev i poželeo da će situacija biti bolja i omogućiti nam da i ovde dočekujemo goste i razvijamo zdravstveni turizam.

“Kada je Kosovo i Metohija i državna politika u pitanju, mi se držimo datih reči i obećanja i kako nam uslovi dozvoljavaju. Stacionar u Banjskoj, nakon prelepe Banje, koja je ovde odmah iznad nas, spram situacije sa virusnim okolnostima, počinje opet da radi u odgovarajućem kapacitetu. Možemo da vidimo i da je objekat od dodatnog značaja “izašao iz zemlje”, u smislu onoga što će imati kao funkciju smeštaja i zdravstvene komponente kompleksa “Rajske banje”, sa već postojećim kompleksom od dvadesetak soba, otvorenim i zatvorenim bazenima, restoranom. Do kraja ove godine, ovo bi već trebalo da bude pod krovom a na proleće očekujemo odgovarajuće uslove, pored svega ovoga što nas je zadesilo sa Covid 19. Nisu samo reči one koje nas vezuju za naše Kosovo i Metohiju već dela i konkretni rezultati i svega ovoga ne bi bilo da nije bilo ogromnog razumevanja i podrške, pre svega lokalne zajednice, predstavnika Srpske liste, predstavnika opština i ljudi sa ovih prostora ali i najviših funkcionera naše zemlje, predsednika Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića” dodao je Kozarev.

Objekat ima 1.300 kvadratnih metara i spaja se sa već postojećom banjom a najavljeno je da će izgradnja krova biti završena za 90 dana. Završetak gradnje se očekuje u proleće naredne godine.

Izvođač radova na pomenutom objektu Radoš Petrović kaže da se i pored svih problema i epidemiološke situacije, svi infrastrukturni projekti nastavljaju sa radom.

“Mogu da kažem i da pored svih problema sa korona virusom, svi projekti nastavljaju sa radom i ništa nije zakočilo. Što se tiče ovog objekta, “izašli smo iz zemlje” što je bio i najteži posao, imajući u vidu probleme sa podzemnim vodama ovde u Banjskoj a sada ćemo još brže ići” rekao je Petrović.

Pored ovog objekta, Kozarev je danas obišao radove na infrastrukturnim objektima u Zubinom Potoku, Kosovskoj Mitrovici i Zvečau, i podsetio da je u toku izgradnja mosta i povezivanje saobraćajnica u Kosovskoj Mitrovici ali i izgradnja stadiona u svrhu razvoja sporta na Kosovu i Metohiji.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još