EU: Dijalog Beograda i Prištine na ekspertskom nivou 27. avgusta u Briselu

Dijalog Beograda i Prištine nastaviće se sastancima na nivou eksprata 27. avgusta u Briselu, potvrdila je za Tanjug portparolka EU Nabila Masrali.

U EU navode da je u pitanju “deo procesa” u okviru ponovno pokrenutog procesa dijaloga Beograda i Prištine.

“Dijalog se, nakon sastanka na najvišem nivou u julu, nastavlja serijom sastanaka na ekspertskom nivou”, objašnjava Masrali.

Poslednji sastanak eksperata Beograda i Prištine održao se 30. jula u Briselu, a u EU navode da će se ekperti redovno sastajati kako bi razmotrili teme koje su lideri otvorili na sastancima na visokom političkom nivou.

Teme tehničkih razgovora do sada bile su nestala i raseljena lica i ekonomski odnosi.

Specijani predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak za početak septembra najavio je novi sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine na najvišem političkom nivou.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da bi do novog sastanka sa premijerom Kosova Avdulahom Hotijem moglo da dođe 7. septembra u Briselu, neposredno nakon satanka u Beloj kući zakazanog za 4. septembar.

Iz EU su za Tanjug potvrdili da su “u kontaktima sa svim partnerima, uključujući i SAD” kada je reč o podršci dijalogu koji vodi EU u cilju sveobuhvatne normalizacije odnosa Beograda i Prištine i rešavanja svih otvorenih pitanja između dve strane.

Izvor Tanjug

Comments