Arlov otvara humanitarnu izložbu slika u Prijedoru

U prostorijama Muzeja Kozare u Prijedoru danas se otvara humanitarna i prodajna izložba slika, u organizaciji Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji i Grada Prijedora.

Izložbu će otvoriti Milorad Arlov, predsednik banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji i Stevica Dronjak, šef odseka za obrazovanje, zdravstvo i socijalnu zaštitu u ime grada Prijedora.

Otvaranju izložbe prisutvovaće deca i mladi sa poteškoćama u razvoju sa svojim roditeljima, članovi i rukovodstvo Udruženja roditelja “Podrži me” koji su ovih dana u Prijedoru gosti Odbora.

“Sav prihod od prodanih slika, koje su po fiksnoj ceni od 500 KM biće usmerene za izgradnju Dnevnog centra “Podrži me-9 januar” u Kosovskoj Mitrovici. Na humanitarnoj prodajnoj izložbi biće izloženo i ponuđeno 25 autorskih radova od 19 slikara iz Republike Srpske koji su donirali svoja dela i tako se humanitarno uključili u izgradnju Dnevnog centra “Podrži me-9 januar” koji gradi naš Odbor u Kosovskoj Mitrovici za više od 140 dece i mladih sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji. Ovo je peta humanitarna prodajna izložba koju je naš Odbor uz pomoć lokalnih institucija organizovao u Banja Luci, Brčkom, Trebinju, Istočnom Sarajevu i sada u Prijedoru”, kaže predsednik Odbora za pomoć KiM Milorad Arlov.

Do sada, na četiri prodajne humanitarne izložbe, prodato je 27 slika, navodi Arlov i poziva sve koji mogu i žele da pomognu ovaj humani projekat da posete izložbu, kupe sliku i tako učestvuju u izgradnji Dnevnog centra “Podrži me-9 januar” u Kosovskoj Mitrovici.

“Molimo sve eminentne i akademske slikare Potkozarja ako su u mogućnosti da poklone svoju sliku i tako učestvuju u ovoj velikoj humanitarnoj prodajnoj aukciji”, poručio je Arlov.

Izvor:RKM saopštenje

Comments

Pročitaj još