• Početna>
  • Vesti>

Mališani iz Udruženja roditelja “Podrži me” krenuli ka Prijedoru

Mališani i mladi sa poteškoćama u razvoju u pratnji jednog roditelja iz Udruženja roditelja “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice, su se u okviru programa “Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske” ovog jutra uputili ka Republici Srpskoj.

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske uz podršku Uprave za dijasporu i saradnju sa Srbima u regionu Vlade Srbije i JU Sunce iz Prijedora, organizovao je višednevnu posetu dece i mladih sa poteškoćama u razvoju u pratnji jednog od roditelja iz Udruženja roditelja “Podrži me”.

U nedelju (23.avgust) oko 17 časova ispred hotela Prijedor, nešto više od tridesetak gostiju dočekaće predsednik banjalučkog Odbora Milorad Arlov i direktorica JU Sunce Prijedor Slađana Radaković

Iz Odbora ističu da imaju odličnu saradnju sa udruženjem iz Kosovke Mitrovice, i imaju veliku podršku, od svog osnivanja.

“Ovo je samo deseti dio članova toga udruženja koje broji preko 140 djece i mladih i isto toliko porodica a htjeli smo da ih ugostimo bar nekoliko dana, da izađu bar malo sa Kosova i Metohije i teškog života, da zajedno pobjedimo ovu pošast koja nas je sve napala i odvojila od normalnog života. Mala ekspedicija trebala je biti samo mali dio velikog devetog po redu projekta “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske” u kome je ove godine trebalo doći preko 1 100 učenika i nastavnika sa 23 autobusa sa Kosova i Metohije u 22 lokalne zajednice Republike Srpske, ali je sprečen i odložen za narednu godinu zbog globalne pandemije izazvane virusom korona” navodi se u saopštenju Odbora.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još