Stanković: Nema razgovora o razmeni teritorija

Predsednik vladinog Koordinacionog tela za jug Srbije Zoran Stanković izjavio je da Preševo, Bujanovac i Medveđa su bili, jesu i ostaju sastavni delovi Srbije, i da o tome nama razgovora, a kamoli pregovora sa bilo kim.

Nema ragovora o tome imajući u vidu stavove Srbije, međunarodne zajednice, pa i najviših državnika iz Tirane, ako to ima neki značaj, rekao je Stanković.

Razmenu teritorija ili priključenje Kosovu traže oni koji očigledno ne znaju koliko je ljudi izgubilo život da bi živeli u zajedništvu sa svojim komšijama, bez obzira na njihovu nacionalnu i versku opredeljenost, rekao je Stanković za „Novosti“.

Komentarišući zahtev albanskih političara iz Bujanovca, Preševa i Medveđe da im se omogući lečenje u Prištini, Stanković je kazao da nema ništa protiv toga da se Albanci leče u drugim sredinama kod medicinskog osoblja kome veruju, pod uslovima koje propisuju zakoni.

„Kada mogu najbliža rodbina i pojedini lideri lokalnih Albanaca, ali i Albanci sa KiM, da se leče u vrhunskim zdravstvenim ustanovama u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, zašto to ne bi radili i građani ove tri opštine ako žele da se leče na KiM“, rekao je Stanković.

On je naveo da izjave pojedinih albanskih lidera o nepoverenju da se Albanci leče u bolnicama u Srbiji gde nema lekara njihove nacionalnosti, ne može da komentaroše, s obzirom na to da bi morao da pomene neke ljude koji su, kako je rekao, zastupali takve stavove u proteklim vremenima, i zbog toga bili surovo kažnjeni ne samo od svojih sunaordnika.

Izvor Novosti ,Kosovo Online

Comments

Pročitaj još