• Početna>
  • Vesti>

Haziri: Broj pozitivnih slučajeva koronavirusa se značajno smanjuje u Gnjilanu

Gradonačelnik Gnjilana Ljutfi Haziri izjavio je danas da se 27 građana te opštine potpuno oporavilo od koronavirusa, dok je potvrdio da postoji samo šest novih pozitivnih slučajeva kovid-19, prenosi Kljan Kosova.

“Ovo je obećavajuća vest. Imamo 27 sugrađana izlečenih od kovid-19, broj pozitivnih slučajeva se značajno smanjuje. Moramo nastaviti da se borimo protiv tog virusa, koji ne bira i ne pita ko ste. Nastavite da poštujete mere za smanjenje krivulje infekcije do nule”, istakao je Haziri.

Gradonačelnik Gnjilana je tokom sastanka sa Komitetom za sprečavanje širenja kovid-19 precizirao da je slika suočavanja te opštine sa pandemijom koronavirusa u roku od pet meseci sledeća: ukupno 688 pozitivnih slučajeva, 498 izlečenih, 162 aktivna slučaja, 53 hospitalizovanih i 28 preminulih.

Haziri je, takođe, potvrdio da Gjilane čeka rezultate za 70 uzoraka, od kojih 40 pripada fudbalskom klubu “Gnjilane”, a 30 od građana te opštine.

U poslednja 24 sata na Kosovu su potvrđena 129 nova slučaja infekcije koronavirusom, a od posledica kovid-19 preminulo je još devet osoba, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje u Prištini.

Izvor: Kosovo online / Klan Kosova

Comments

Pročitaj još