• Početna>
  • Vesti>

EU: Pozdravljamo inicijative SAD kao podršku dijalogu pod okriljem Unije

Evropska unija pozdravlja svako uključivanje trećih strana u naporima kako bi se pomoglo Kosovu i Srbiji da se dogovore o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa, izjavila je portparolka EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Nabila Masali, prenosi RTK.

“Pozdravljamo sve inicijative kao podršku dijalogu pod okriljem EU”, izjavila Masali za Radio slobodna Evropa.

Naglasila je da je EU primila k znanju najavu američkog izaslanika za dijalog Ričarda Grenela o održavanju sastanka lidera Kosova i Srbije u Beloj Kući 2. septembra.

“Za EU, Sjedinjene Američke Države su važan partner. Delimo iste ciljeve u regionu i dobrodošla je podrška SAD koja nadopunjuje dijalog koji olakšava EU”, izjavila je Nabila Masali.

Portparolka EU za spoljnu politiku i bezbednost je podsetila da put ka Evropskoj uniji za Kosovo i Srbiju vodi kroz dijalog pod okriljem EU, koja kao posrednik u dijalogu od 2011. godine radi sa Beogradom i Prištinom na sveobuhvatnoj normalizaciji njihovih odnosa.

Ričard Grenel, izvestilac američkog predsednika za dijalog Kosova i Srbije, najavio je danas sastanak predstavnika Kosova i Srbije u Vašingtonu.

“Srećni smo da najavimo da će se lideri Kosova i Srbije sastati u Beloj kući na pregovorima 2. septembra”, napisao je Grenel na Tviteru.

Izvor: RTK2

Comments

Pročitaj još