• Početna>
  • Vesti>

Veljiu i Zemaj apelovali na građane da poštuju antikovid mere

Ministri unutrašnjih poslova Agim Veljiu i zdravlja Armend Zemaj održali su danas sastanak na kome je razgovarano o pandemji koronavirusa, prenosi RTK.

Na tom sastanku je razgovarano o opštoj situaciji na Kosovu sa posebnim naglaskom na sprovođenje mera i aktivnosti koje je koordinisala Međuinstitucionalna grupa za upravljanje incidentima.

Oba ministra su apelovala na građane da poštuju odluke Vlade Kosova i mere Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova u borbi protiv širenja virusa kovid-19, kako bi se očuvalo javno zdravlje.

U poslednja 24 sata u laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju Instituta metodom RT-PCR testirano je ukupno 491 uzorak, od čega su 193 uzorka pozitivno testirana na kovid-19.

U istom periodu prijavljeno je osam smrtnih slučajeva usled posledica koronavirsa, a navodi se da su pacijenti imali i druge prateće bolesti.

Ukupan broj pozitivnih slučajeva na Kosovu je 10.988 od 42.627 testiranih osoba, dok je registrovano 373 smrtnih slučajeva.

U poslednja 24 sata izlečeno je 205 pacijenata, dok je do danas ukupan broj izlečenih 6.616, a broj aktivnih slučajeva koronavirusa na Kosovu je 3.999.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još