• Početna>
  • Vesti>

Sat i po duže kretanje na severu Kosova; Policijski čas od 22:30 do 5h

Mera ograničenog kretanja koja je u četiri opštine na severu Kosova važila od 21h do 5h je od danas, zbog povoljnije epidemiološke situacije, pomerena od 22 časova i 30 minuta do 5 časova ujutru, naveo je u svom saopštenju dostavljenom našem radiju šef operative za region Sever Miodrag Lekić.

“Policija neprekidno radi i biće servis građanima dok se pandemija ne pobedi. Rezultat poštovanja zaštitnih mera je doveo do pada broja inficiranih, kao i do toga da se vreme o zabrani kretanja sa 21h pomeri do 22 časova i 30 minuta. Situacija je nešto bolja ali daleko od toga da je povoljna” navodi Lekić.

Rad Kosovske policije posle ublažavanja mera je nastavljen punim intenzitetom, dodaje Lekić i poziva sve građane da poštuju i sprovode uputstva i sve mere zaštite protiv pandemije korona virusa.

Lekić napominje da su i dalje na snazi sve mere zaštite, kao što su nošenje zaštitnih maski, držanje fizičke distance i zabrana okupljanja a građani koji se ne budu pridržavali zaštitnih mera biće sankcionisani.

Kosovska vlada je 8. jula uvela odluku o zabrani kretanja u opštinama na severu Kosova, od 21h do 5h ujutru, u cilju sprečavanja širenja zaraze korona virusom.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još