• Početna>
  • Vesti>

U srpskim sredinama na KiM registovano 11 novoobolelih od Covid-19, 35 izlečenih

Prema najnovijim informacijama koje je danas saopštila epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, dr Desanka Novaković, u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, registrovano je 11 novih pozitivnih slučajeva a 35 lica je izlečeno.

U Kosovskoj Mitrovici su registrovana 3 novoobolela i 15 izlečenja, u Zvečanu 2 novoobolela i 4 izlečenih, Leposavić 6 izlečenja bez novoobolelih, Zubin Potok 1 novooboleli i 4 izlečena.

Na centralnom Kosovu i Metohiji ima 5 novoobolelih. Po jedan u Gračanici i Gnjilanu i tri u Štrpcu. Izlečena su 3 pacijenta, u Gračanici jedan, u Gnjilanu dvoje.

Trenutno je hospitalizovan 71 pacijent, 66 se leči u Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici,  jedan pacijent smešten je u KBC “Dragiša Mišović”, jedan u KC Kragujevac i troje u KC Niš, 403 pacijenta nalazi se u kućnoj izolaciji .

Iako se beleži manji broj novoobolelih, sitacija je i dalje ozbiljna, rekla je Desanka Novaković specijalista epidemiologije ispred Zavoda za javno zdravlje, i ponovo upitila apel da se nose zaštitna oprema, da se izbegavaju masovna okupljanja i da se poštuju preporucene mera, kako bi sprecili sirenje zaraze.

Ukupan broj aktivnih slučajeva je 474.

Danas je testirano 60 pacijenata a testovi su poslati na analizu u Niš.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još