• Početna>
  • Vesti>

Hodžić: U toku realizacija brojnih infrastrukturnih projekata u Severnoj Mitrovici

U Severnoj Mitrovici u toku je realizacija brojnih infrastrukturnih projekata, koji će gradu dati lepši izgled, a brojnim institucijama omogućiti kvalitetniji rad u novom, renoviranom prostoru.

Šefica opštinske administracije Adrijana Hodžić kaže da se bez obzira na pandemiju izazvanu korona virusom, realizacija svih infrastrukturnih projekata planiranih opštinskim budžetom odvija nesmetano i u skladu sa dinamičkim planom. Odlukom Skupštine opštine Severna Mitrovica u 2020 god. poseban akcenat stavljen je na segment obrazovanja.

“Kako je protekle nedelje najavio v.d gradonačelnika Aleksandar Spirić, rekonstrukcija trotoara rasvete, urbanog mobilijara i zelenila u ulici Kralja Petra I je krenula danas’’ kazala je Adrijana Hodžić.

Hodžić je predstavila i progres svih ostalih aktivnosti koji se finansiraju iz budžeta Opštine Severna Mitrovica. 

Izvođenje radova odnosi se na rekonstrukciju objekata obrazovnih institucija, i infrastrukturu.

“Trenutno izvođenje radova obuhvata 6.706.5 m2 rekonstrukcije trotoara i rasvete u ulici Kralja Petra I,  12.302m2 predviđenih za renoviranje unutrašnjih prostorija, 840m2 igradnja novih igrališta i 371.1m2 predvidjenih za rekonstrukciju partera” istakla je Hodžić.

U toku su radovi na rekonstrukciji trotoara u ulici Kralja Petra I što uključuje i zamenu rasvete u tom delu. Vrednost ovog projekta iznosi 700.225,00 evra. Projekat ima za cilj da se urbanistićki nadoveže na postojeće šetalište o tako proširi pešačku zonu.

“Deo ove ulice između dva kružna toka dobiće sasvim novi izgled, bolju funkcionalnost i namenjen je samo za pešake, bez saobraćaja i parkiranja” navodi šefica opštinske administracije.

Izgled trotoara pre rekonstrukcije
Planirani izgled nakon rekosntrukcije


U toku je rekonstrukcija sanitarnog čvora u srednjoj školi Mitrovačke Gimnazije. Projekat obuhvata kompletno renoviranje oronulog toaleta srednje škole ukupne površine 367m2. Pored funkcionalnog preuređenja, projekat predviđa izradu dugotrajne zaštite-hidroizolacije, kanalizacione i vodovodne mreže kao i novi izgled keramičkih pločica. Projekat je koštao 29.927,00e, navela ja Hodžić.

Renoviranje zidova i  plafona u hodnicima Srednje Tehničke škole ,,Mihajlo Petrović Alas,,

U toku je rekonstrukcija podova i plafona u hodnicima Tehničke škole ,,Mihajlo Petrović Alas”. Projektom vrednosti 89,945, 40 evra predviđena je sanacija postojećih zidova, plafona, hodnika ukupne površine 3060m².

Renoviranje sportskog terena i uređenje dvorišta u Osnovnoj školi ,,Branko Radičević” u Severnoj Mitrovici

Ovaj projekat obuhvata kompletno renoviranje sportskog terena i to u površini od 600m2 kao i rekonstrukciju kompletnog parternog uređenja uz rasvetu, mobilijar i ozelenjavanje. Osnovna šklola ,,Branko Radičević,, dobiće sasvim novo dvorište koje će odgovoriti na potrebe mališana ove ustanove. Projekat je vredan 85,996.70 evra.

Projektom je predviđeno renoviranje radionica u Tehničkoj školi “Mihailo Petrović Alas” i to ukupne površine od 455m2 sa svim pripremno završnim radovima. Radovi obuhvataju zamenu stolarije, rekonstrukciju zidova i podova. Projekat ima vrednost 74,922.10 evra.

Projektom rekonstrukcije mreže grejanja sa grejnim telima u Osnovnoj školi ,,Branko Radičević predviđena je zamena grejnog sistema, zamena radijatora i ispitivanje grejne mreže. Usled dotrajalih radijatora i grejnog sistema u toku je rekonstrukcija grejne mreže i grejnih tela. Projekat je vredan 49,918.10 evra.

Projekat renoviranja i opremanja Doma učenika u Medicinskoj školi u Severnoj Mitrovici vredan 254, 945, 15 evra obuhvata kompletno renoviranje zidova i plafona ukupne površine od 4 900 kvadratnih metara, renoviranje podova svih soba i kabineta, kao i pomoćnih i sanitarnih prostorija.

Asfaltiranje prednjeg dela dvorišta O.Š “Sveti Sava” predviđeno je projektom vrednim 22 hiljade evra, u ukupnoj površini 327m2  i izrada vetrobrana glavnog ulaza škole uz nabavku i ugradnju glavne ulazne kapije po projektu i detaljima. Takođe, predviđena je i pasarela iza škole. Rok za završetak radova je početak decembra tekuće godine.

Ukupna vrednost svih projekata koji su u toku iznosi više od milion i trista hiljada evra.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Opština Severna Mitrovica

Comments

Pročitaj još