• Početna>
  • Vesti>

Opada broj pacijenata ali nema opuštanja,očekuju se rezultati testiranih u srpskim sredinama na Kosmetu

Koronavirus je u Srbiji od početka epidemije registrovan kod 27.608 osoba, a zabeleženo je 626 smrtnih slučajeva, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs . Prema poslednjim podacima u Srbiji je potvrđeno 276 novih slučajeva korona virusa, na osnovu 9.922 testoirana uzorka, a preminulo je još pet osoba, novi su podaci Ministarstva zdravlja.

Đerlek: Situacija je pod kontrolom ali nema mesta za opuštanje

Situacija izazvana korona virusom u Novom Pazaru sada je u potpunosti pod kontrolom, na bolničkom lečenju su 22 pacijenta, a u poslednjih 24 sata nije bilo smrtnih slučajeva, izjavio je danas koordinator Opšte regionalne bolnice u tom gradu Mirsad Đerlek.ž

Poboljčanje situacije u moravičkom okrugu

Od početka epidemije u Moravičkom okrugu od korona virusa do sada je preminulo 55 ljudi, a najviše umrlih je bilo starosti od 61 do 70 godina, a potom od 71 do 80 godina, navode iz čačanskog Radnog tima za praćenje širenja korona virusa.

Zoran Baščarević, direktor Instituta za ortopedsko-hirurške bolesti Banjica, navodi za RTS da se u toj ustanovi trenutno nalaze 134 kovid pacijenta.

Red ispred Torlaka za testiranje

Slobodnih termina za pi-si-ar testiranje na lični zahtev nema do 20. avgusta, piše na sajtu Gradskog zavoda za javno zdravlje. Na Torlaku se ne zakazuje, ali se čeka. Povremeno u veoma dugačkom redu.

Ispred Instituta formirana je kolona ljudi od ranih jutarnjih sati, a svi oni stoje i čekaju svoj red za testiranje. Građani su stigli već u 5.30 i najčešći razlog za testiranje navode poslovna i turistička putovanja.

U srpskim sredinam na Kosovu epidemiolozi nove podatke očekuju u toku dana

Izvor RTV, RKM

Comments

Pročitaj još