Apostolova: Bilo mi je zadovoljstvo da predstavljam EU na Kosovu

Šefica kancelarije Evropske unije u Prištini Natalija Apostolova, koja krajem meseca završava četvorogodišnju diplomatsku službu na Kosovu, poručila je juče da je taj period brzo prošao kada je u pitanju rad na političkom razvoju Kosova, ali istovremeno i sporo u smislu rezultata rada i namere EU da Kosovo učini boljim mestom za život.

Ona je juče na Tviter nalogu napisala da je zbog pandemije koronavirusom, imala manji broj oproštajnih sastanaka, iako joj želja bila da se pozdravi sa svima, bilo da su to kolege, ljudi u politici i van nje, prijatelji.

„Kovid-19 je sve to promenio, ali ja napuštajući Kosovo, sa sobom nosim toliko lepih uspomena. Ovde sam imala priliku da vidim upečatljive mlade, energične i talentovane ljude, da razgovaram sa kvalifikovanim preduzetnicima, pratim aktivnosti ženskih mreža, ali i posetim prelepa mesta. Zato sam uverena u svetlu budućnost Kosova“, poručila je Apostolova.

Ona je u prilog tome naglasila da je dovoljno pogledati eminentna imena koja su u poslednje vreme nagrađivana kao „Evropljanka godine“ i sve druge istaknute nominovane koji su uvek otežavali izbor.

„Srećno svima vama i bilo je zaista zadovoljstvo i čast predstavljati EU na Kosovu u ove četiri fascinantne godine“, zaključila je Apostolova.

Savet Evropske unije imenovao je nedavno Čeha Tomaša Sunioga za svog novog specijalnog predstavnika na Kosovu.

Suniog će dužnost šefa kancelarije EU u Prištini preuzeti od 1. septembra, a mandat mu, kako je saopšteno, ističe 31. avgusta iduće godine.

Izvor: Kosovo online

Comments