• Početna>
  • Vesti>

Kosovski ugostitelji u ponedeljak ispred vlade, promet pao 80 odsto

Asocijacija ugostitelja Kosova potvrdila je da će u ponedeljak u podne organizovati, kako kažu, simboličnu akciju zatvaranja svojih objekata na jedan sat i predavanje ključeva kosovskoj vladi i Skupštini, kako bi ukazali na sve poteškoće sa kojima su se susreli zbog preventivnih mera za suzbijanje pandemije koronavirusa, prenosi Koha.

Kako kažu, samo jedan od problema je smanjenje dnevnog prometa za 80 odsto, jer je najveći deo posla tokom leta u večernjim časovima, a zbog mera vlade o skraćenju radnog vremena do 21 sat to nije bilo moguće ostvariti.

“Podnećemo osam zahteva, kao što su reprogramiranje rata kredita, olakšice za pristup finansijskim sredstvima, podrška za plate i zakup najmanje tri meseca, privremeno smanjenje PDV-a, produženje radnog vremena, odlaganje prijavljivanja poreza za najmanje tri meseca, podrška za struju, vodu i otpad, kao i pomoć za nadoknadu oštećene robe”, kažu iz kosovske Asocijacije ugostitelja.

Ovoj akciji će se pridružiti i ugostitelji iz Đakovice, jer kako kažu, poput svih svojih kolega takođe su oštećeni tokom pandemije i novih mera vlade.

Izvor: Kosovo Online, Koha ditore

Foto: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još