• Početna>
  • Vesti>

U srpskim sredinama na KiM 6 novoobolelih i 40 izlečenih

Prema najnovijim podacima koje je saopštio specijalista epidemiologije iz mitrovičkog Zavoda za javno zdravlje, dr Aleksandar Antonijević, danas su stigli rezultati 15 uzoraka pacijenata sumnjivih na Covid-19 i od toga je 6 pozitivno. Po opštinama, dva pacijenta su iz Kosovske Mitrovice, dva iz Leposavića i dva iz Zubinog Potoka.

Od 45 uzoraka poslatih na retestiranje, 40 je negativno, te se od danas ovi pacijenti smatraju izlečenim, dodaje Antonijević.

Od početka pandemije, u srpskim sredinama na KiM zaraženo je ukupno 637 ljudi. Od toga, 505 slučajeva zaraze registrovano je od 18. juna, u durgom piku pandemije. Broj trenutno aktivnih slučajeva je 445.

U opštinama na jugu danas nema novozaraženih, a prema poslednjim podacima, u srpskim sredinama južno od Ibra, na koronavirus je pozitivna 131 osoba.

Za sada je hospitalizovano 119 osoba, u KBC Kosovska Mitrovica 109, KC Srbije 1, u KBC Dragiša Mišović 3, KC Kragujevac 2 i KC Niš 4.

Od ukupnog broja zaraženih, prema Antonijevićevim rečima, dece je “Dr Dragiša Mišović”. Antonijević kaže da je to posebno osetljiva kategorija i da se naročita pažnja posvećuje odeljenju ginekologije i pedijatrijskom odeljenju, gde se prilikom prijem vrši obavezna trijaža.

Među zdravstvenim radnicima je oko 30 obolelih.

Od početka pandemije, 12. marta, testirino je ukupno 2941 lice.

Izvor RKM

Comments

Pročitaj još