• Početna>
  • Vesti>

Svaki grad potencijalno žarište, efekti mera narednih dana

Zbog povećanja broja obolelih u više od 30 gradova u Srbiji proglašena je vanredna situacija. Epidemiolozi upozoravaju da bi taj broj bio mnogo veći da ne primenjujemo mere prevencije.

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je umrlo 9 obolelih od kovida 19, a zaraza je potvrđena kod još 389 osoba. Trenutno se u bolnicama leči 4.776 osoba, a na respiratoru je 187 pacijenata u najtežem stanju. 

Svaki grad potencijalno žarište, efekti mera narednih dana

Svaki grad potencijalno žarište, efekti mera narednih dana

Zamenica direktora Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević je rekla za RTS da ne smemo da se opuštamo jer je situacija i dalje nestabilna, ali je jasno da na širenje virusa možemo i treba da utičemo.

“Da ne primenjujemo mere prevencije, koje sve veći broj stanovnika primenjuje, imali mnogo veći broj obolelih od kovida”, rekla je doktorka Kisić Tepavčević.

Ističe da je svaki grad potencijalno žarište, a efekte mera treba da očekujemo narednih dana.

Imunolog i član kriznog štaba Srđa Janković je rekao da se tek očekuje dolazak do maksimuma drugog pika prvog talasa epidemije i da virus nije posustao.  

Zbog povećanja broja obolelih u više od 30 gradova u Srbiji proglašena je vanredna situacija.

Broj zaraženih u Novom Sadu se ne smanjuje, kovid pozitivne pacijente prima i Vojna bolnica na Petrovaradinu sa 30 kreveta.

Prema poslednjem izveštaju, u Nišu je hospitalizovano 358 obolelih.

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još