• Početna>
  • Vesti>

Krizni štab: Ljudi sa simptomima u KOVID ambulante, kontakti – u obaveznu izolaciju

Krizni štab Opštine Kosovska Mitrovica uputio je apel građanima da se strogo pridržavaju propisanih mera, u cilju zaštite od korona virusa, uz ocenu da je epidemiološka situacija veoma nepovoljna.

“Broj obolelih raste iz dana u dan, tako de je neophodno da očuvamo zdravstveni sistem svojim odgovornim ponašanjem. Svi koji osete bilo kakve simptome, potrebno je da se jave kovid ambulantama nadležnog Doma zdravlja, a kontakti da ostanu kod kuće”.

Iz Kriznog štaba dodaju da jedino tako možemo da sačuvamo veoma opterećen zdravstevni sistem, naše lekare i medicinsko osoblje.

“Odgovorno i savesno ponašanje, nošenje maske i poštovanje fizičke distance je krajnje neophodno. Apeluje se i na sve vlasnike trgovinskih radnji, lokala, kafića, frizerskih i kozemtičkih salona, kao i ostalih uslužnih radnji da poštuju meru bezuslovnog nošenja maski u zatvorenom prostoru. Svako drugačije ponašanje, biće sankcionisano od strane nadležnih” dodaje se u saopštenju.

Poseban apel upućen je taksi – udruženjima, čiji vozači su zbog vrlo ograničenog prostora, najizloženiji zarazi.

“Ovo se odnosi i na sve koji pružaju usluge prevoza, pre svega taksi vozače, koji su u obavezi, zbog malog prostora u autu, da nose maske, kao i svi putnici” stoji u saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još