Arlov zahvalio potpisnicima peticije na KiM

Predsednik Odbora za pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji iz Banjaluke Milorad ARlov zahvalio je danas svim građanima KiM koji su potpisali peticiju pokrenutu zbog odluke kosovske policije da mu zabrani ulazak na KiM.

“Udruženju roditelja”Podrži me”, rukovodstvu, članovima, osnovnim školama, mnogobrojnim porodicama, preduzećima, prijateljima i svima koji su iskreno dali svoj potpis protiv zabrane mog ulaska na Kosovo i Meohiju veliko hvala” stoji u saopštenju.

Arlov dodaje da ga je ova podrđka još više motivisala i dala mu još veću snagu da nastavi sa humanitarnom delatnošću.

“Svih Vaših više od 3 500 potpisa sa cijelog Kosmeta na peticiji koju ste potpisali protiv moje nedemokratske zabrane ulaska na Kosovo i Metohiju 26.juna 2020.godine od strane policije “Kosova” daje mi ogromnu snagu, volju i pravo da sve ono što sam radio proteklih skoro 13 godina za srpsku narod na Kosmetu vredi puno više nego što sam i mislio” kaže Arlov.

On u saopštenju navodi da će narednih dana, njegov pravni zastupnik, advokat Dejan A. Vasić predati kopije peticije Ministarstvu i ministru policiji Kosova u Prištini, kao i predstavnicima međunarodnih institucija.

“Vaši slobodni, iskreni i svojevoljni potpisi daju mi: legitimitet, ogromnu snagu i još veću volju da sve velike projekte našeg Odbora, kao izgradnja Dnevnog centra”Podrži me-9 januar” što prije završimo. Da pomažemo liječenje bolesne djece i podršku djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju. Da nastavimo veliki projekat koga je ovog ljeta odgodila pandemija “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske” u narednim periodu i godinama, da u još većem broju dolaze u vašu drugu kuću Republiku Srpsku Da preko Odbora pomoću humanih ljudi, institucija, preduteća, osnovnih i srednjih škola, fakultea… iz Republike Srpske. stipendiramo djecu, obradujemo ih božićnim i novogodišnjim paketićima, pomažemo ugrožene i budemo uz naš narod na Kosmetu” stoji u saopštenju

Ostatak saopštenja prenosimo u nastavku teksta:

“Nema ni jednog pravnog ili bilo kog drugog razloga zabrani, ali ako peticija i žalba ne pomogne i Priština ne promjeni nedemokratski postupak uvođenjem zabrane mog ulaska na Kosmet od 26.juna ja sam ponosan što je ovoliki broj građana prepoznao i iskreno bez ijedne političke poruke stao iza mene, stao iza humanoasti, stao iza pomoći Republike Srpske našem narodu i drugima kojima je potrebno, a nikoga ne vrijeđajući i ugrožavajući na Kosovu i Metohiji..

Posebno hvala Udruženju roditelja”Podrži me”iz Kosovske Mitrovice koje nije oklijevalo i 30.juna samo nekoliliko dana od zabrane ulaska na Kosmet pokrenulo peticiju, sakupilo veliki broj potpisa podrške, koja bi sigurno bila mnogo brojnija da nije ovako teško vrijeme, mjera restrikcija kretanja i okupljanja zbog pandemije izazavanom proširenjem virusa korona na Kosmetu, cijelom regionu i svijetu.

Hvala što ste prepoznali moje zalaganje, nesebičnu želju, volju i humanost premaa svima Vama, Vašim potpisom slobodno i svojevoljno u tolikom broju stali iza humanosti i mene lično.”

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još