U Srbiji 13 preminulih za 24 sata, 299 zaraženih

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je zabeleženo 299 novih slučajeva koronavirusa, a preminulo je 13 osoba. Testirano je 8.287 osoba.

U poslednjih 24 sata u Srbiji je preminulo 13 osoba od posledica koronavirusa. Zabeleženo je 299 novih slučajeva zaraze od 8.287 testiranih osoba. Trenutno se na respiratorima nalazi 110 pacijenata.

U Srbiji se i dalje beleži veliki broj zaraženih, a vanredna situacija zbog koronavirusa na snazi je u 17 opština i gradova.

U kovid režimu od danas je i Institut za ortopedsko-hirurške bolesti “Banjica” u Beogradu, koji može da smesti oko 300 lakših ili srednje teških pacijenata.

Sa tog Instituta apeluju na građane da poštuju mere prevencije i ne idu u kafane i na proslave, jer trpe pacijenti koji su iz drugih razloga trebalo da budu zbrinuti u toj ustanovi.

Prve pacijente sinoć je primila i smederevska Opšta bolnica “Sveti Luka”, pa je tako zvanično postala jedna od kovid bolnica. 

Epidemilog dr Predrag Kon kaže da je epidemiološka situacija u Beogradu nepovoljna i da za sada nema nekih pokazatelja da se popravlja.

Dodaje da će se tek krajem ove ili početkom sledeće nedelje videti eftekti obaveznog nošenja zaštitnih maski u javnom prevozu i objektima. 

I dalje je teška situacija u Novom Pazaru, u kom je na terenu i vojska. Koordinator novopazarske molnice dr Mirsad Đerlek kaže da noć bila veoma teška, ali i da procenat pozitivnih pacijenata među testiranima opada.

Predsednik Vučić će se večeras u 18 časova obratiti javnosti, a govoriće i o planovima za suzbijanje epidemije koronavirusa.

Izvor: RTS


Comments

Pročitaj još