• Početna>
  • Vesti>

KM: Izložbom slikarskih radova danas je završen 26. Sabor kulturnog stvaralaštva Srbije

Otvaranjem izložbe radova sa ovogodišnje likovne kolonije čiji su učesnici bili zavičajni slikari, danas je završen 26. Sabor kulturnog stvaralaštva Srbije koji tradicionalno organizuje Kulturni centar “Dragica Žarković” iz Kosovske Mitrovice.

Direktor Kulturnog centra “Dragica Žarković” u Kosovskoj Mitrovici, Miodrag Radomirović, još jednom je podsetio da se ovogodišnji Sabor organizuje u otežanim uslovima, obzirom na to da je i dalje aktuelna pandemija korona virusa.

Takodje se zahvalio svin ušesicima na odzivu, i naveo da smo svim ovim dešavanjima u prethodnim danima dali svoj doprinos naporima da kroz kulturu pomognemo narodu da se ipak nekako oslobodi svih ovih pritisaka i ostalog što ga je snašlo. Cilj nam je da lakše prebrodimo krizu kada je u pitanju korona virus i da pokažemo da držimo do svoje tradicije i do svojih korena“, kazao je Radomirović, nadajući se da će naredni 27. Susreti programski biti znatno sadržajniji.

“Sada su zastupljeni zavičajni umetnici, dosta je mladih stvaraoca, ali ono što je bitno je da se ne zaostaje u kvalitetu u odnosu na prethodne likovne kolonije, kazao je profesor dr. Tomislav Trifić, selektor ovogodišnje likovne kolonije “Mladen Popović”. Prisutna je različita poetika, raznolika  tematika i šarolikost. Oplemenjujuća izložba i sredina u kojoj svako može samo da se oseća dobro. Ono što je bitno je da se tradicija ne prekida i da je i ove godine, bez obzira na sve okolnosti održala likovna kolonija”, navodi Trifić.  

Pokrovitelj događaja bio je Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica.

Izvor RKM

Comments

Pročitaj još