• Početna>
  • Vesti>

Održano prvo ročište glavnog pretresa u slučaju Nenada Arsića

U Osnovnom sudu u Prištini održano je prvo ročište glavnog pretresa u slučaju Nenada Arsića iz Čaglavice. Uvodne reči su dali Tužilaštvo i odbrana, rekao je za RTV Kim branilac optuženog Dejan A. Vasić.

Vasić je nakon ročišta naveo da će se na narednom glavnom pretresu nastaviti sa pitanjima odbrane prema oštećenima, Jakupu i Skenderu Šalji.

„Sud je danas odbio da sasluša Nenadovu maku, koja je trebala da se suoči sa oštećenim Jakupom Šaljom, u vezi posleratnih okolnosti i toga da li su se njih dvoje viđali. Pitanje je zašto on Nenada nije priijavio ako je već znao da je Nenad to uradio. Sud je ostavio mogućnost da ona bude saslušana kasnije tokom postupka“, naveo je advokat.

Sledeće ročište je zakazano za 7. jul i tada će se nastaviti sa pitanjima svedoku Jakupu Šalji, rekao je Vasić.

„Tog dana bi trebao da bude saslušan i njegov rođeni brat Skender Šalja. Na nekom od narednih pretresa bi trebalo da saslušamo još neke od svedoka, takođe iz porodice Šalja, i neke koji su tog dana, nakon dešavanja, bili na licu mesta i koji će svedočiti o povredama koje su oštećeni nesumnjivo doživeli“, naveo je Vasić.

Nenada Arsića Tužilaštvo tereti da je tokom rata 1999. godine navodno maltretirao dvojicu članova porodice Šalja iz prištinskog naselja Emšir, i da je zajedno sa ostalim policajcima i vojnicima izvršio pljačku njihovih kuća, dodao je Vasić.

Nenad Arsić se nalazi u zatvoru od 22. oktobra prošle godine.

Izvor: Radio KIM

Comments

Pročitaj još