Hoti: Imamo detaljan program za ekonomski oporavak

Kosovski premijer Avdulah Hoti danas je u okviru predstavljanja mera Paketa za ekonomski oporavak, kao dela upravljačkog programa, na virtuelnom forumu u organizaciji Američke privredne komore na Kosovu govorio o prioritetima vlade, merama preduzetim za upravljanje situacijom izazvanom pandemijom kovid 19, tekućim političkim i ekonomskim  pitanjima, javila je TV Kljan Kosova.

Istakao je da će se osnove ekonomskog razvoja uspostaviti kroz orijentaciju vlade u dva aspekta, kratkoročno i srednjoročno kroz paket za ekonomski oporavak i dugoročni ekonomski razvoj.

Hoti je naglasio da je neophodno se stvori potrebni društveni konsenzus za upravljački program, koji je, kako je naveo, odobren od vlade.

“Naš glavni fokus ostaje ekonomski oporavak, ali osim toga imamo detaljan program u određenim oblastima ekonomije”, rekao je Hoti.

Dodao je da će se Vlada Kosova usredsrediti na dugoročni ekonomski razvoj, izgradnju podsticajnih politika za privatni sektor, poreske politike, smanjenje neformalnosti, uspostavljanje investicionog fonda, nadoknadu ekonomskih gubitaka izazvanih pandemijom, kao i strana ulaganja u skladu sa zakonom o strateškim ulaganjima.

Hoti je na forumu rekao da je predviđeno da vlada ove i naredne u privredu uloži 1,2 milijarde evra kao infuziju za ekonomski razvoj, od čega je 384 miliona evra već mobilisano pregledom budžeta.

Izvor: Kosovo Online, Klan Kosova

Comments

Pročitaj još