• Početna>
  • Vesti>

Na Kosovu oko 120 zdravstvenih radnika i 26 pripadnika KBS zaraženo virusom korona

Na Kosovu je trenutno oko 120 zdravstvenih radnika i 26 pripadnika Kosovskih bezbednosnih snaga inficirano virusom korona, prenosi RTK2.

Predsednik Sindikata zdravstvenih radnika, Bljerim Silja, rekao je da je na Kosovu oko 120 zdravstvenih radnika zaraženo virusom korona

U pismenom odgovoru za Radio Slobodna Evropa, Silja je rekao da je broj zaraženih vrlo zabrinjavajući, i dodao da je veliki broj radnika u ovom sektoru u izolaciji.

“Oko 500 zdravstvenih radnika, nakon kontakta koji su imali, nalaze se u izolaciji”, rekao je Silja.

Rama: Zaraženo 26 pripadnika KBS virusom korona

Komandant Kosovskih bezbednosnih snaga, Rahman Rama, izjavio je da je 26 pripadnika KBS zaraženo virusom korona.

Rama je kazao da se radi o slučajevima kontakta i da su trenutno svi u izolaciji i dobrog zdravstvenog stanja.

“Nažalost, imamo 26 pripadnika KBS, koji su, nakon testova koje smo obavili juče, pozitivni. Srećom, njihovo zdravlje je vrlo dobro. Medicinski centar je u kontaktu sa njima. Nemamo nijednog pripadnika KBS koji je u ozbiljnom stanju, jer svi su u svojim domovima”, rekao je Rama.

Rama nije precizirao broj onih za koje se očekuje da će biti testirani kao slučajevi kontakta.

Na pitanje ako bi bilo proglašeno vanredno stanje, da li su KBS spremne, kazao je da su uvek spremne i neće se zaustaviti.

“Uprkos ovom broju, nastavićemo sa našim dnevnim planovima, ciljevima i radom”, rekao je Rama za RTV Dukađini, prenosi RTK2.

Prema poslednjim podacima, na Kosovu je do sada registrovano 1.833 slučaja pozitivna na virus korona, od toga je 968 izlečeno, a 34 pacijenta su preminula.

Izvor: RTK2 / Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još