• Početna>
  • Vesti>

Hoti traži mišljenje partija pred susret u Vašingtonu

Kosovski premijer Avdulah Hoti indirektno je najavio da će biti u sastavu prištinske delegacije na sastanku sa beogradskom u Vašingtonu 27. juna, na poziv američkog izaslanika za dijalog Ričarda Grenela.

Hoti je za sutra pozvao čelnike partija na Kosovu kako bi se konsultovao o stavu pred susret u Beloj kući.

“Da bih utvrdio stavove političkog spektra u procesu dijaloga sa Srbijom, uoči posete Vašingtonu, pozvao sam čelnike političkih stranaka na zajednički sastanak – Foruma lidera, koji će biti održan sutra u 11 časova”, napisao je Hoti na svom Tviter nalogu.

U Prištini se sa interesovanjem očekuje informacija ko će je sve predstavljati na skupu 27. juna i ko će predvoditi njen tim.

Kosovski predsednik Hašim Tači već je pozdravio inicijativu aemričkog izaslanika Ričarda Grenela, dok je predsednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa upitan da li će biti u sastavu tima, rekao da njegovi članovi još nisu određeni.

Hašim Tači je više puta istakao da je po kosovskom ustavu njegovo pravo  da predstavlja Kosovo na međunarodnim skupovima, dok sa druge strane Avdulah Hoti tvrdi da je u njegovoj nadležnosti da predvodi prištinsku delegaciju u dijalogu sa Beogradom.

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još