• Početna>
  • Vesti>

Zvaničnici Kancelarije za KiM sutra nastavljaju posetu Kosmetu

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović i pomoćnici Zoran Bojović, Slađana Marković Stojanović, Dušica Nikolić, Borislav Tajić i Dejan Pavićević, nastavljaju sutra, 17. juna, posetu Kosovu i Metohiji, po sledećem rasporedu:

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović, razgovaraće sutra, u 15 sati, u Srbici, na terenu ispred Predškolske ustanove „Maja“ i sedišta Privremenog organa, sa meštanima. Između ostalog, Jović će meštane Srbice i okolnih mesta obavestiti o pomoći u građevinskom materijalu, koju je Kancelarija za Kosovo i Metohiju namenila za još jedanaest porodica iz sela Banje i Suvo Grlo.

Sutrašnju posetu opštini Gnjilane Zoran Bojović će započeti u selu Paralovo, gde će u 8:30 sati obići porodicu Sretena Stojkovića. Bojović će Stojkovićima dodeliti dve krave, nabavljene sredstvima koje je obezbedila Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

U 9:20 sati predviđen je obilazak socijalno ugrožene porodice Dušana Perića u Partešu, a u 9:50 sati socijalno ugrožene porodice Sonje Jovanović, samohrane majke troje dece, u selu Donja Budriga.

U 10:30 sati u Pasjanu, Bojović će posetiti porodicu Vladimira Gužvića, uspešnog pčelara, kao i socijalno ugroženu porodicu Atanasković.

U 11:45 sati u Koretištu Zoran Bojović će obići uspešnog poljoprivrednika Gorana Jovanovića, a u 12:15 sati u Kmetovcu, u dvorištu osnovne škole, planiran je razgovor sa meštanima o mogućnostima prodaje poljoprivrednih proizvoda iz ovog kraja, na pijaci u Bujanovcu.
Posetu Kosovskom Pomoravlju Bojović će završiti u 12:45 sati, u Šilovu, obilaskom porodica Velibora Stojanovića i Miroslava Stojanovića, koje se uspešno bave poljoprivredom i stočarstvom.

U 9 sati Slađana Marković Stojanović obići će u Obiliću devet preostalih srpskih porodica u ovom gradu, koje ukupno broje 25 članova. One su smeštene u bivšem Školskom centru, koji je pretvoren u stambenu zgradu.

U 9:45 sati predviđena je poseta porodici Zdravković u Prilužju, opština Vučitrn, koja broji sedamnaest članova, a u Kosovu Polju, u 10:45 sati, poseta socijalno ugroženoj, osmočlanoj porodici Galić.

U 12:30 sati Marković Stojanović će posetiti Centar za socijalni rad Priština, sa sedištem u Gračanici.

Posetu opštini zvečan Dušica Nikolić započeće sutra, u 10:30 sati, sastankom sa predsednikom i članovima Privremenog organa opštine, u sedištu P.O. (ul. Kralja Milutina br. 5).

U 13 sati predviđeno je polaganje kamena temeljca za stambenu zgradu, koja će imati dvanaest stanova, namenjenih mladim bračnim parovima i socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

U 11 sati Borislav Tajić položiće kamen temeljac za izgradnju stambeno-poslovne zgrade od 12 stambenih jedinica i 2 poslovna prostora, u ulici Dositej Obradović u Leposaviću. Finansijska sredstva za igradnju ove zgrade obezbedila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

U 12 sati predviđen je obilazak radova na adaptaciji i sanaciji Osnovne škole „Stana Bačanin“ u Lešku. Školski objekat je sagrađen 1956. godine, a škola je počela sa radom 1958. godine. Finansijska sredstva za adaptaciju i sanaciju škole obezbedila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

U 13 sati Tajić će u Lešku obići radove na izgradnji tri stambene zgrade, sa po dvanaest stambenih jedinica. Sredstva za izgradnju ovih zgrada obezbedila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Nakon toga, planirano je da pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Borislav Tajić obiđe nekoliko domaćinstava na teritoriji opštine Leposavić.

U 9 sati Dejan Pavićević obići će Prizren, a u 10:30 sati selo Novake u ovoj opštini.

U 12 sati u zgradi opštine u Orahovcu Pavićević će se sastati sa rukovodstvom Privremenog organa.

U 12:45 sati predviđen je obilazak Predškolske ustanove „Naša radost“, a nakon toga poseta porodici Vitošević i porodici Nikole Simića, kojoj je nedavno zapaljena porodična kuća.

U 14 sati Dejan Pavićević će u Velikoj Hoči obići spomenika ubijenim i kidnapovanim Srbima u poslednjem ratu.

U 14:30 sati planiran je obilazak ribnjaka i razgovor sa vlasnikom oko rešavanja problema, koji meštani imaju sa vodosnabdevanjem.

U 16 sati Dejan Pavićević će, sastankom sa rukovodiocima svih relevantnih institucija, direktorima ustanova i građanima, završiti posetu orahovačkom kraju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još