• Početna>
  • Vesti>

Stano: Lajčak u Prištini o modalitetima dijaloga, bez komentara na aktivnosti SAD

Portparol EU Peter Stano kaže za Tanjug da EU, kao glavni posrednik u dijalogu Beograda i Prištine, ”ne komentriše aktivnosti drugih”, a da će već danas Prištini predstaviti datum za nastavak procesa, prenosi Tanjug.

Na pitanje Tanjuga da li je EU upoznata sa namerama SAD da 27. juna organizuju ”razgovore o dijalogu” predstavnika Srbije i Kosova u Vašingtonu, u Briselu odgovaraju da će EU u Prištini danas razgovarati o modalitetima dijaloga.

”Specijalni predstavnik Lajčak trebalo bi da u Prištini danas razgovara o modalitetim dijaloga. On namerava da predstavi konkretne datume za brz nastavak procesa”, navodi Stano.

Dodaje da je dijalog kome posreduje EU već pokazao konkretne rezultate za narod na Kosovu.

Prethodno je kosovski predsednik Hašim Tači pozdravio poziv SAD da se razgovori o normalizaciji odnosa Beogrda i Prištine nastave pod vođstvom američkog predsednika Donalda Trampa.

U Briselu nisu mogli da odgovor na pitanje Tanjuga da li će se specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak tokom posete Prištini sastati sa Tačijem kao dosadašnjim glavnim pregovaračem prištinske strane.

Miroslav Lajčak je nakon jučerašnjih problema oko komercijalnog leta iz Ciriha za Tiranu objavio da će u Prištinu stići pomoću leta koji obezbeđuje švajcarska vojska.

Izvor: Kosovo online / Tanjug

Comments

Pročitaj još