Pre posete Vašingtonu Hoti traži jedinstvo

Premijer Kosova, Avdulah Hoti, rekao je da je sa zadovoljstvom prihvatio poziv specijalnog izaslanika predsednika SAD Donalda Trampa, Ričarda Grenela za dijalog u Vašingtonu, naglašavajući da će pre ove posete razgovorati sa opozicijom i forumom političkih lidera parlamentarnih stranaka u Skupštini Kosova

„Svakako nam je čast što smo prihvatili ovaj poziv, vodićemo neophodne razgovore sa svima, u skladu s pristupom koji smo obećali, da kao država budemo jedinstveni u ovom važnom procesu. Pokušaću da razgovaram sa opozicijom pre odlaska u Vašington i liderima parlamentarnih stranaka stranaka u Skupštini Kosova, da zadržim sve koji su uključeni, jer ovo nije proces koji pripada samo jednoj vladi već svim građanima zemlje”, rekao je Hoti.

Što se tiče posete specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka u Prištini, Hoti je naglasio da će drugi biti dočekan sa punim protkolom,i da će biti obavešten o stavovima Kosova prema dijalogu.

„Gospodin Lajčak predstavlja 27 zemalja EU. Čekamo ga sa punim protokolom i potrebnim poštovanjem i kao država ćemo iskazati svoj stav prema dijalogu. Za nas su i EU i SAD ključni tokom procesa postizanja sporazuma, a posebno kada dođe vreme da se sporazum implementira”, rekao je Hoti.

Premijer Hoti govorio je i o izgradnji autoputa Dukađini za koji je izrazio uverenje da će on biti izgrađena u skladu sa budžetskim mogućnostima.

“Biće izgrađen u skladu sa našim budžetskim mogućnostima”, rekao je.

Izvor RTK2

Comments

Pročitaj još